عملکرد رله ضربه ای
برای کنترل مدار روشنایی از چند نقطه، می توان از تعدادی کلید یا شستی فشاری به همراه رله ضربه ای استفاده کرد. برای جریان های بزرگ صنعتی به جای استفاده از کلید تبدیل و صلیبی می توان از رله ضربه ای، کنتاکتور اشنایدر و تعدادی کلید استفاده کرد.
به این منظور خروجی رله ضربه ای را به تغذیه رله کنتاکتور می دهیم. کنتاکتور هم شبیه رله ضربه ای هست ولی برگشت پذیر است و حافظه دار نیست. در واقع رله ضربه ای بوبین کنتاکتور را تغذیه می کند. با فشار شستی رله وصل می شود و کنتاکتور هم وصل می شود و به دنبال آن چراغ ها روشن می شوند. با فشار مجدد شستی رله قطع می شود،در نتیجه تغذیه کنتاکتور قطع شده و رله قطع می شود.
رله ضربهای اشنایدر الکتریک (Impulse Relays) و یا رلۀ راه پله، یک تجهیز کمکی برای راه پلهها، پارکینگ ها و به طور کلی محلهایی است که مصرف کننده نیاز دارد از نقاط دسترسی مختلفی لامپ ها و چراغ ها را خاموش و یا روشن کند. برای مثال رله ضربه ای را در راه پله نصب می کنند و سیم بندی آن را به گونه ای طراحی می کنند که به کلید چراغ ها داخل راه پله ارتباط دارد و افرادی که در راه پله رفت و آمد دارند، می توانند در هنگام خروج از درب خانه یا ورود به راه پله، با فشردن هر کلیدی چراغ ها را روشن کرده یا خاموش نماید.
رلۀ ضربهای یک بوبین با هسته آهنی که یک اهرم در بالای آن قرار دارد تشکیل شده است. زمانی که ولتاژ به بوبین وصل شود، اهرم به طرف هسته کشیده شده که در انتهای اهرم یک زائده پلاستیکی وجود دارد و در مقابل این زائده یک چرخ دنده دوران میکند. در زیر این چرخ دنده کنتاکتی وجود دارد که با چرخش چرخ دنده قطع و وصل میشود.
رله ضربه ای ITL اشنایدر
تک پل و دو پل
رنج جریان 16 و 32 آمپر
ولتاژ کویل 110 و 220ولت
امکان اتصال چندین شاسی جهت کنترل روشنایی راه پله ها و پارکینگ
محدود کردن عملکرد سیستم روشنایی به یک مدت زمان مشخص (کاهش مصرف انرژی)
استفاده از رله های ضربه ای، سیم کشی را در مقایسه با راه حل سنتی (استفاده از کلید تبدیل) ساده می سازد.